Obcou prechádza nové elektrické vedenie, obnovia aj obecný úrad

01.03.2012 Vranov nad Topľou

Štefanovce 29. februára (TASR) - Štefanovce sú koncovou a jednou z najmenších obcí okresu Vranov nad Topľou. Po takmer 40 rokoch došlo v jej chotári ku kompletnej výmene starého elektrického vedenia za nové. Miestny starosta Peter Giboda verí, že Štefanovce získajú príťažlivejšiu tvár aj vďaka rekonštrukcii obecného úradu, ktorej posledná fáza odštartuje v jarných mesiacoch tohto roka.
Revitalizáciu elektrického vedenia obce odštartovala Východoslovenská distribučná a. s. (VSD) ešte v roku 2011. "V rámci prvej etapy sme stihli zrekonštruovať prípojku vysokého napätia, vybudovať novú trafostanicu a v časti obce obnoviť vedenie nízkeho napätia, domové prípojky, ako aj verejné osvetlenie," informovala hovorkyňa VSD Andrea Danihelová.
Ako ďalej uviedla, druhú - záverečnú etapu rekonštrukcie, ktorá zahŕňala opravy zvyšnej časti vedení, domových prípojok a verejného osvetlenia, ukončili v piatok 24. februára. "V súčasnosti sú už všetky práce ukončené. Stavba je pripravená na užívanie," podotkla hovorkyňa VSD. Samospráva Štefanoviec realizáciu tohto projektu veľmi privítala, lebo viacero miestnych domácností zápasilo v minulosti s výkyvmi napätia.
Ďalšou investíciou do rozvoja obce je podľa Gibodových slov modernizácia budovy obecného úradu, na ktorú získali Štefanovce prostriedky z fondov Európskej únie. "Rekonštrukčné práce sme odštartovali ešte vlani. Ich obsahom bola výmena starých okien ako aj dverí za nové," vysvetlil starosta s tým, že náklady počiatočnej investície dosiahli hodnotu takmer 14.000 eur.
"V jarných mesiacoch tohto roka začneme so zatepľovaním vonkajších stien objektu, na ktoré pôjde neskôr nová fasáda. V tomto prípade ide o nákladovú položku v hodnote 18.000 eur," doplnil Giboda s tým, že obec vyčlení zo svojho rozpočtu ďalšie prostriedky na opravu elektroinštalácie a terénne úpravy v exteriéri. Rekonštrukcia budovy obecného úradu v Štefanovciach odštartovala po 36 rokoch od jej výstavby. Do prevádzky ju uviedli ešte v roku 1975.
 

Vyberte región